Grilovaná jaternica s teplým šalátom z kyslej kapusty

10.02.2017

Ingrediencie:

  • 4 jaternice

na šalát:

  • 250 g zemiakov
  • 4 strúčiky cesnaku
  • soľ a čierne korenie
  • 500 g kyslej kapusty
  • 150 g anglickej slaniny
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 lyžice kremžskej horčice
  • 200 g kyslej smotany
  • trochu masti

DSC_1342

Zemiaky olúpte a nakrájajte na nie veľmi hrubé polkolieska. Dajte do pekáča, ktorý ste zľahka vymastili masťou. Pridajte na tenké plátky nakrájané strúčiky cesnaku. Ochuťte soľou, čiernym korením a poriadne premiešajte. Priklopte a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C, na 20 – 30 minút, dokiaľ zemiaky nebudú mäkké.

Cibuľu nakrájajte nahrubo, anglickú slaninu na kúsky. Oboje spoločne vsypte do veľkej panvice a opekajte, dokiaľ cibuľa nezačne zlatnúť a anglická slanina začne byť mierne chrumkavá. Vypnite sporák.

DSC_1352

Kyslú kapustu môžete pridať rovno z vrecka alebo vyklopiť do cedidla, prepláchnuť a nechať odkvapkať. Záleží na vás, či máte radšej kyslejšiu kapustu. Kapustu pridajte do panvičky, kde je cibuľa s anglickou slaninou. Premiešajte. Pridajte kremžskú horčicu.

Jaternice dajte na rozohriaty gril. Budú sa grilovať z každej strany asi tri až štyri minúty. Len tak, nech sa ohrejú a povrch je mierne chrumkavý. Medzitým si dorobte prílohu.

Upečené zemiaky vsypte do panvičky ku kapuste a anglickej slanine. Premiešajte. Ešte môžete podľa chuti pridať soľ a čierne korenie. Spoločne prehrejte. Pridajte kyslú smotanu a premiešajte.

DSC_1374

Podávajte spolu s grilovanou jaternicou.

Náš tip: Jaternicu môžete pred grilovaní nakrájať na kolieska a ugrilovať jednotlivo. Potom vmiešajte do šalátu z kapusty.

Nenechajte si uniknúť nové články