Ingrediencie:
- 800 g kančej pečene
- 6 guľôčok borievky
- 10 guľôčok čierneho korenia
- 150 ml červeného vína
- 2 – 3 jablká
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
Pečeň umyte, usušte a nakrájajte na plátky široké asi 0,5 – 1 cm. V mažiari si rozdrvte nahrubo borievku a čierne korenie. Cesnak nasekajte.
Okoreňte plátky pečene, zalejte červeným vínom a prekryte misku potravinárskou fóliou. Nechajte cez noc marinovať.
Na druhý deň si pripravte štvorce alobalu. Jablká zbavte jadrovníkov a nakrájajte na plátky. Cibuľu nakrájajte na polovice koliesok.
Doprostred každého štvorca dajte pár plátkov jabĺk. Na ne položte plátok pečene a prikryte kúskami cibule. Zabaľte dôkladne do alobalu. Takto pokračujte, až máte hotové balíčky so všetkými surovinami. Rozpáľte gril a naskladajte naň balíčky. Grilujte asi 20 – 30 minút. Podľa toho ako hrubé máte plátky pečene.
Podávajte s čerstvým chlebom alebo opečenými zemiakmi. Pečeň soľte až na tanieri, pred podávaním.