Grilovaná kančia pečeň s jablkami

23.11.2016

Ingrediencie:

  • 800 g kančej pečene
  • 6 guľôčok borievky
  • 10 guľôčok čierneho korenia
  • 150 ml červeného vína
  • 2 – 3 jablká
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ

Pečeň umyte, usušte a nakrájajte na plátky široké asi 0,5 – 1 cm. V mažiari si rozdrvte nahrubo borievku a čierne korenie. Cesnak nasekajte.

Okoreňte plátky pečene, zalejte červeným vínom a prekryte misku potravinárskou fóliou. Nechajte cez noc marinovať.

dsc_9664

Na druhý deň si pripravte štvorce alobalu. Jablká zbavte jadrovníkov a nakrájajte na plátky. Cibuľu nakrájajte na polovice koliesok.

Doprostred každého štvorca dajte pár plátkov jabĺk. Na ne položte plátok pečene a prikryte kúskami cibule. Zabaľte dôkladne do alobalu. Takto pokračujte, až máte hotové balíčky so všetkými surovinami. Rozpáľte gril a naskladajte naň balíčky. Grilujte asi 20 – 30 minút. Podľa toho ako hrubé máte plátky pečene.

Podávajte s čerstvým chlebom alebo opečenými zemiakmi. Pečeň soľte až na tanieri, pred podávaním.

dsc_9678

Nenechajte si uniknúť nové články