Kukuričné klasy sa dajú pripraviť viacerými spôsobmi. Najjednoduchšie je ale grilovanie. Kukuricu nemusíme dopredu predvariť alebo ju namáčať. Stačí len položiť na gril a užívať si jej chuť. Niekedy je skvelé ju len posoliť a trocha dochutiť maslom. Ak vás táto klasika už nudí, je tento jednoduchý recept presne pre vás.
Ingrediencie
- niekoľko kukuričných klasov
- soľ
- čierne korenie
- maslo
- koriander
- limetka
Kukuricu zľahka osoľte a dajte ju na gril. Počas grilovania si nasekajte koriander a vytlačte šťavu z jednej limety. Vo veľkej mise suroviny zmiešajte s troškou mäkkého masla. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie. Ak máte radšej niečo štipľavejšie, nadrobno nakrájajte čili papričku a kukuricu ňou potrite. Hotovú a teplú kukuricu v zmesi obaľte. Chute sa krásne prepoja – limetová šťava sa k sladkej kukurici výborne hodí.
Pretože by bola škoda upratať gril hneď po ugrilovaní kukurice, odporúčame ešte doplniť chod grilovanou zeleninou podľa chuti. Dobrú chuť!