Grilované figy s kozím syrom

12.10.2016

Ingrediencie:

  • 8 čerstvých fíg
  • 200 g čerstvého kozieho syra, typu žervé
  • javorový sirup
  • celozrnná bageta
  • kvalitný za studena lisovaný olej (ideálne z vlašských orechov)
  • polníček
  • soľ a čierne korenie

dsc_8766

Figy očistite a nakrájajte na štvrtiny. Dajte ich grilovať a medzitým si pripravte ďalšie potrebné suroviny.

Plátky celozrnnej bagety môžete použiť čerstvé alebo ich môžete dať ugrilovať do chrumkava. Záleží na tom, čo máte radšej. Na plátky bagety namažte čerstvé kozie žervé.

dsc_8773

Do misky si dajte umytý a usušený polníček. V malej miske si pripravte zálievku. Trochu olivového oleja premiešajte s trochou javorového sirupu. Ochuťte štipkou soli a korenia. Touto zálievkou prelejte pripravený polníček.

dsc_8777

Na tanier dajte trochu šalátu, bagetu s kozím syrom a grilované figy, ktoré zľahka pokvapkajte javorovým sirupom.

Tip na obmenu:

Figy rozkrojte napoly a ugrilujte. Pripravte si polníček rovnako ako v základnom recepte. Ugrilované figy nakrájajte na plátky a pridajte do šalátu.

Do šalátu rozdrobte kozie žervé. Podávajte s plátkom celozrnnej bagety.

dsc_8791

Nenechajte si uniknúť nové články