Ingrediencia:
- 500 g kuracích srdiečok
- 500 g veľmi malých šampiňónov
- 4 lyžičky sójovej omáčky
- 1 lyžičky najemno nastrúhaného zázvoru
- 1 lyžičky limetkovej šťavy
- 2 lyžičky ustricovej omáčky
- trocha chilli omáčky sriracha
- 3 lyžičky oleja
- 2 lyžičky trstinového cukru
- čerstvý koriander
K podávaniu:
- čerstvý koriander
- mango v sladkej šťave
Kuracie srdiečka umyjeme a odkrojíme nadbytočný tuk. Šampiňóny očistíte. Pripravte si bambusové ihly na špízy, ktoré dopredu asi nahodinu namočte do vody, aby sa na grile nepripaľovali.
Srdiečka napichujte na špízy striedavo so šampiňónmi. Niektoré špízy môžete spraviť len so srdiečkami.
Zázvor olúpte a nastrúhajte najemno. Pridajte k nemu sójovú a ustricovú omáčku, limetkovú štavu, olej, cukor a trocha chilli omáčky sriracha. Môžete pridať taktiež chilli papričku, pokiaľ ste miľovníkmi pikantných chutí. Nakoniec pridajte nasekaný koriander.
Marinujte cez noc.
Na druhý deň grilujte na rozpálenom grile. Hotové špízy zasypte nasekaným čerstvým koriandrom.
Podávajte s mangom v sladkej štave. Chute grilovacej marinády a manga sa výborne dopĺňajú.