September klope na dvere a s nimi i hubárska sezóna. Okrem klasických hubových receptov ako sú praženice alebo kulajda ale môžete svoje lesné úlovky spotrebovať aj na drile.
Aké hríby?
Aj keď na grile môžete pripraviť takmer všetky jedlé hríby, tak niektoré z nich sú pre túto prípravu proste ideálne. Medzi ne patria šampiňóny, hríbky, kremenáče alebo portobello. Než začnete s grilovaním, je dôležité aby ste nezabudli na niekoľko zásad. Hriby by mali byť tuhšie a nie príliž vodnaté. Mali by tiež byť správne očistené a zbavené nôh.

Ako na to?
Na hríby si pripravime olivový olej dochutený zmesov korení podľa vlastného výberu. Ako zmes môžete použíť mleté korenie, citronovú štavu, ale tiež kmín alebo cesnakový prášok. Hríby solíme až tesne pred servirovaním. Hríby najprv položíme na rozpálený gril a potom ich porieme marinádov. Pokiaľ chcete zvýrazniť chuť marinády, môžete do nej hríby naložiť na hodinu až dve.

Na čo si dať pozor?
- Myslite na to že pri grilovaní sa huby môžu zmenšiť na polovicu svojej pôvodnej veľkosti. Preto vyberáme menej vodnaté hríby. Často sa môže stať, že sa hríby pri grilovaní zcrknú a prepadnú mriežkov.
- Hríby lúpať nemusíme, ničmenej do väčších kusov môžeme urobiť zárezy tak, aby pri grilovaní preniklo teplo do stredu.
- Ideálny čas grilovania je niekde medzi 5 a 8 minútami, podľa toho, ako je grilovaný hríb veľký.

Nieje lepší spôsob ako osláviť koniec leta ako spoločnou grilovačkou s rodinou alebo priateľmi. Využite preto týchto pár posledných teplých víkendov a vytiahnite gril.