Grilovanie je bezpochyby jedna z najlepších možností, ako pripraviť rybu. A pretože chceme, aby ste si poriadne pochutili, prinášame vám výborný recept na grilované lososové steaky podávané s brusnicovým maslom! Nielen, že chutia skutočne skvelo, ale navyše sú zdravšou alternatívou ku krkoviciam a ďalším tučným mäsám…
Ingrediencie
Na ozdobu sa hodí čerstvá petržlenová vňať a dochutiť môžete mletým bielym korením a soľou. Ingrediencie sú na 4 porcie.
Tak, a ide sa na vec! Najskôr lososa aj s kožou umyte a usušte. Hneď potom potrite olejom, osoľte, okoreňte a pokvapkajte pomarančovou aj limetkovou šťavou. Rozhodne nechceme, aby dostal horúčku, takže ho pekne zabaľte do alobalu a nechajte v chladne niekoľko hodín rozležať.
Medzitým nechajte zmäknúť maslo a vzápätí ho premiešajte s brusnicami, horčicou, soľou a pomarančovou kôrou. Z maslovej zmesi utvorte valček, zabaľte ho do alobalu a nechajte v chlade pekne stuhnúť.
Vezmite naloženého lososa, ktorý odpočíval pár hodín v chládku, a dajte ho na gril. Najskôr grilujte stranu s kožou, potom rybu otočte a nechajte dopiecť.
Stuhnuté brusnicové maslo nakrájajte na kolieska a rozložte ich na horúceho grilovaného lososa. Podávať ho môžete so zemiakmi alebo pečivom a zeleninovým šalátom.Teraz už len ozdobte petržlenovou vňaťou, bežte rýchlo pre taniere a užite si nezabudnuteľný gurmánsky zážitok! :)