Kurací steak s hubovou omáčkou

10.08.2016

Pretože je sezóna všetkých hubárov, bola by škoda nepripraviť si na grile niečo s hubami. Ja mám napríklad rada smotanovú hubovú omáčku, ktorá výborne doladí grilované mäso. Či už je to hovädzí steak, bravčová panenka alebo kuracie plátky, ako v dnešnom recepte.

Suroviny:

  • 4 kuracie prsičká
  • soľ a ružové korenie
  • olivový olej
  • čerstvý tymian
  • 2 strúčiky cesnaku

Na omáčku:

  • 200 g čerstvo nazbieraných húb (lesná zmes je ideál)
  • 2 šalotky
  • kúsok masla
  • soľ a ružové korenie
  • štipka rasce
  • čerstvý tymian
  • 250 ml smotany na šľahanie

DSC_8415

Kuracie prsičká nechajte aspoň pár hodín marinovať v zmesi olivového oleja, soli, ružového korenia, čerstvého tymianu a cesnaku nakrájaného na tenké plátky.

DSC_8417

Hubovú omáčku pripravíte veľmi jednoducho. Huby očistite a nakrájajte na plátky. Šalotku nakrájajte na jemno. Rozohrejte panvičku. Dajte do nej kúsok masla, na ktoré dajte osmažiť šalotku. Po piatich minútach pridajte huby. Osoľte a ochuťte korením a rascou. V prípade potreby podlejte trochou vody a tepelne spracujte po dobu asi 10 minút.

DSC_8420

Pridajte smotanu, čerstvý tymian a nechajte bublať ďalších 10 minút. Zdá sa vám omáčka veľmi riedka? Na chvíľu zvýšte teplotu a nechajte vyvariť trochu tekutín.

DSC_8430

Naložené mäso ugrilujte. Ku grilovanému mäsu podávajte teplú omáčku.

Nenechajte si uniknúť nové články