Pesto z medvedieho cesnaku
- 200 g listov medvedieho cesnaku
- 50 g vlašských orechov
- 1 lyžička soli
- olivový olej
Na grilovanie
- 4 kuracie prsia
Ako príloha
- mix drobných šalátových listov
- cherry paradajky
- soľ
- korenie
- biely vinný ocot
- extra virgin olivový olej
Najskôr si pripravte pesto z mervedieho cesnaku. To si pripravte do zásoby. Pretože teraz na jar je medvedieho cesnaku dosť,ale na konci apríla sa zatiahne do zeme a vyrastie zas až na ďaľšiu jar. Dostatočne veľké zásoby pesta vám vydržia celý rok.
Pesto môžete používať nielen na marinovanie mäsa na grilovanie, ale tiež na cestoviny, do šalátu alebo na pečenie mäsa.
Všetky suroviny na pesto dajte do výkonného mixéru a spoločne rozmixujte dohladka. Soľ doporučujeme použiť podľa individuálnych chutí. Nepreháňať to. Jedlo, do ktorého pesto používate, vždy môžete dosoliť. Olivový olej pridávajte postupne. Začnite asi 50 ml, potom podľa potreby.
Pesto skladujte v chladničke, v pevne uzavretých nádobách.
Kuracie prsia opláchnite, osušte a z oboch strán pomažte pestom z medvedieho cesnaku. Naskladajte do krabičky a dajte cez noc marinovať do chladničky.
Grilujte z oboch strán, dokiaľ nieje mäso hotové. Ešte podľa potreby ochuťte soľou a čerstvým čiernym korením.
Z bieleho vinného octa, oleja, soli a korenia umiešame zálievku na šalát. Cherry paradajky prekrojte na polovicu a zmiešajte s listovým šalátom. Prilejte zálievku a ihneď podávajte s grilovanými kuracími steakmi.