K jesennému jedálničku patrí v dnešnej dobe už neodmysliteľne dyňa. Kto ju pripravuje tak už vie, že sú ingrediencie, ktoré sa k nej dokonale hodia. Dnes sme vybrali šalviu a vlašské orechy. Treťou dokonalou ingredienciou k dyni je sýr s modrou plesňou. Kto ju má rád, kľudne si môže náš recept ešte vylepšiť a horúcu dyňu z grilu ešte posypať nadrobeným syrom.
- 800 g morčacích pŕs v celku
- 1 máslová dyňa
- soľ
- čierne mleté korenie
- slnečnicový olej
- čerstvé šalviové listy
- vlašské orechy
V prípade dnešného receptu určite nepodceňujte naloženie mäsa a dyne, pretože cez noc krásne natiahne chuť a vôňu čerstvej šalvie.
Do pekáča si dajte trocha oleja. Mäso nakrájajte na plátky, dyňu tiež na plátky, vrátane šupky. Tá sa u maslovej dyne neje, pretože je celkom tuhá, ale na grile vám budú plátky lepšie držať.
Mäso naložíte do jedného pekáča, dyňu do druhého. Každý kúsok potrite olejom, ochuťte korením a poskladajte na neho šalviové lístky zospodu aj zhora. Uzavrite a dajte do chladničky na 12 až 24 hodín.
Pred grilovaním mäso a dyňu osoľte. Na rozpálený gril naložte aj so šalviovými listami. Grilujte z oboch strán.
Naskladajte na tanier a dyňu aj mäso zasypte nasekanými vlašskými orechmi, prípadne aj syrom s modrou plesňou. Ihneď podávajte.
Jedlo je výborné a tiež jesenné a zdravé.