Ingrediencie:
- 3 kuracie stehenné rezne
- soľ
- čierne korenie
- obľúbená pikantná koreniaca zmes (anjelské krídla, čili omáčka, štipľavá paprika)
šalát coleslaw
- 1/2 hlávky bielej kapusty
- 3 – 4 menšie mrkvy
- 1 stonka stopkového zeleru
- soľ
- čierne korenie
- 5 lyžíc bieleho jogurtu
- 2 lyžice majonézy
- podľa chuti cukor alebo ocot (väčšinou nie je nutné)
Kuracie mäso nakrájajte na kúsky. Menšie, ale dostatočne veľké, aby neprepadávali medzi mriežkami grilu.
Kúsky mäsa dajte do misy, ochuťte korením, soľou a čiernym korením. Môžete pridať lyžicu oleja. Dôkladne premiešajte a nechajte marinovať cez noc v chladničke.
Šalát je tiež lepšie pripraviť si deň vopred.
Bielu kapustu nakrájajte ostrým nožom na maličké a tenké kúsky. Šalát sa tak bude lepšie jesť. Mrkvu olúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Zeler olúpte a nakrájajte najemno. Všetko zmiešajte dohromady.
Pripravte si zálievku. Zmiešajte jogurt, majonézu a ochuťte soľou a čiernym korením. Kto chce, môže zľahka prisladiť alebo naopak trochu prikysliť. Touto zálievkou prelejte pripravenú zeleninu. Nechajte odležať cez noc v chladničke.
Druhý deň vytiahnite coleslaw z chladničky a nechajte ohriať na izbovú teplotu. Medzitým ugrilujte pripravené kuracie kúsky. Pretože sú celkom malé, bude to trvať skutočne chvíľočku.
Grilované kuracie mäso podávajte spolu s výborným šalátom coleslaw.