Do balíčkou na gril môžeme zabaliť takmer čokoľvek, čo Vás napadne. Obrovskou výhodou grilovania v uzavretom balíčku z alobalu je hlavne to, že v ingredienciách zostane zachovaná všetká chuť a vôňa, a grilované jedlo tak bude perfektne štavnaté. V balíčku sa spojí štava z mäsa, zeleniny a vône byliniek. Takže keď potom balíček otvoríte, pôjde z neho neodolateľná vôňa. Do balíčka si každý môže nakombinovať svoje obľúbené suroviny a ako príloha stačí iba čerstvé pečivo.
Keď Vás čaká väčšia spoločnosť, môžete nachystať misky so surovinami a skompletizovaním balíčkou tak urobiť príjemnú zábavu. Hostia si zoberú svoj plát alobalu a do neho si namiešajú obed podľa svojej chuti.
Balíčky s kuracím mäsom pre 4 osoby
- 600 g kuracích pŕs
- obľúbené korenie alebo čerstvé bylinky sůl
- korenie
- 2 malé cukety
- 10 šampiňónov
- sušená cibuľka
- 200 g cherry paradajok
- 3 jarné cibuľky
- olivový olej
Postup
Kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky. Z oboch strán osoľte a okoreňte. Môžete nechať pár hodín uležať v chladničke. Veľké štvorce alobalu potrite olivovým olejom. Na neho naskládajte vštky suroviny, ktoré ste si zvolili pre svoj balíček. Snažte sa prekládať: mäso so zeleninou, bylinky, hríby. Tak sa najlepšie prepoja všetky chute.
Balíček pevne uzatvorte, dávajte pozor, aby sa nepretrhol, aby nevytekala štava. Kľudne môžete použíť dva plátky alobalu. Naskládajte na rozpálený gril a grilujte pol hodiny. Podávajte s domácim pečivom.
Ďaľšie výborné kombinácie do balíčkou
losos – kôpor – citrón
zemiaky na plátky (v šupke) – kostičky anglickej slaniny – zelené fazuľové lusky
kukurica – chilli – klobáska – plátky zemiakov
kuracie mäso – ananás – cibuľa – červená paprika