Vonku je mrazivo a čas pri vonkajšom grile tak v dnešnom recepte skrátime na minimum. Pomôže nám s tým predvarená repa, ktorá je geniálnou základnou surovinou pre prípravu veľa receptov.
Suroviny
- 4 predvarenéalebo predpečené červené repy
- 400g čerstvého baby špenátu
- 250g tvrdého mladého kozieho syra
- 2 hŕstky dýňových semienok
- kôra z 1 pomaranča
na zálievku
- 2 lyžice medu
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice balsamico octu
- 3 lyžice pomarančovej štavy
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
príloha
- celozrnná bageta
Predvarenú červenú repu ošúpeme. Môžeme kúpiť aj hotovú predvarenú a lúpanú červenú repu vakuovo zabalenú. Tým si ešte ušetríte prácu. Ošúpanú repu nakrájajte na plátky, pokiaľ možno rovnako silné, asi pol centimetra. Rozpálte si gril.
Špenátové listy umyte a osušte. Naskládajte na pripravené taniere. Kozí syr nakrájajte na plátky. Pripravte si marinádu na repu a špenát. Všetky suroviny na marinádu dajte do malého hrnca. Pridajte asi polovicu nastrúhanej kôry z jedného pomaranča. Pomaličky zahrievajte na platni, nemusí vrieť, len sa všetky suroviny pekne prepoja.
Bagetu nakrájajte na tenké plátky a dajte opiecť pekne do chrumkava buď do trúby alebo môžete tiež na gril.
Na gril naskládajte repu a tiež kozí syr. Repu poriadne ogrilujte s oboch strán. Kozí syr len krátko nech sa nezačne príliš roztekať. Aj repa sa nebude grilovať príliš dlho takže pri grile nezmrznete.
Grilovanú repu a kozí syr naskládajte na pripravená baby špenát. Zasypte dyňovými semiačkami a posypte zostatkom s pomarančovej kôry. Potrite marinádou. Podávajte s chrumkavými plátkami bagety.
Náš tip: Chcete krásne tvarované plátky bagety? Dajte plátky opekať do trúby namačkané v malej zapekacej miske.