Ingrediencie:
- 8 čerstvých fíg
- 200 g čerstvého kozieho syra, typu žervé
- javorový sirup
- celozrnná bageta
- kvalitný za studena lisovaný olej (ideálne z vlašských orechov)
- polníček
- soľ a čierne korenie
Figy očistite a nakrájajte na štvrtiny. Dajte ich grilovať a medzitým si pripravte ďalšie potrebné suroviny.
Plátky celozrnnej bagety môžete použiť čerstvé alebo ich môžete dať ugrilovať do chrumkava. Záleží na tom, čo máte radšej. Na plátky bagety namažte čerstvé kozie žervé.
Do misky si dajte umytý a usušený polníček. V malej miske si pripravte zálievku. Trochu olivového oleja premiešajte s trochou javorového sirupu. Ochuťte štipkou soli a korenia. Touto zálievkou prelejte pripravený polníček.
Na tanier dajte trochu šalátu, bagetu s kozím syrom a grilované figy, ktoré zľahka pokvapkajte javorovým sirupom.
Tip na obmenu:
Figy rozkrojte napoly a ugrilujte. Pripravte si polníček rovnako ako v základnom recepte. Ugrilované figy nakrájajte na plátky a pridajte do šalátu.
Do šalátu rozdrobte kozie žervé. Podávajte s plátkom celozrnnej bagety.