Grilované tvarůžkovo–paprikové lodičky

10.08.2015

Týmto mi Daniela urobila veľkú radosť – recept pre milovníkov i milovníčky syrčekov a piva. Celá ja, že áno. Navyše to výborne vyzerá a rozhodne je to recept, ktorým urobíte dojem (na mňa urobí dojem aj hermelín zo štvrtej cenovej, ale mňa medzi VIP hostí nepočítajte). V tomto je Daniela proste majsterka sveta.
Syrčeky na vonkajšom grile majú navyše tú výhodu, že s nimi nemusíte nutne pracovať v uzatvorenom priestore bytu alebo domu, takže modrí už vedia (citlivejšie povahy si oddýchnu).

1W6A8707Na začiatku bol syrček, pivo a alobal. Taká trojkombinácia, ktorá hrá na istotu. Lenže Daniele zostalo z grilovania zeleniny pár paprík a napadlo ju, že to je presne ten twist, ktorý zo syrčeka urobí gurmánsky zážitok. Presne pre tieto nápady ju mám tak rada.
Navyše je to snáď najjednoduchší recept na svete:

syrčeky rozdelíte na kolieska (občas dá fušku ich od seba rozlepiť, ale zvládla som to aj ja, takže to zvládne každý) a po dvoch ich vložíte do rozkrojenej papriky (samozrejme očistenej), vždy po jednom alebo dvoch kolieskach (záleží na veľkosti papriky).

1W6A8795Paprikové „loďky“ rozložíte na mriežku rozpáleného grilu (použitie alobalu nie je nutné), minútku počkáte a potom podlejete pivom. Akým? To je na vás. Použite pokojne čierne, pšeničné alebo klasickú horkú dvanástku. Všetky majú niečo do seba a každé z nich dá syrčekom trošičku iný ráz. Záleží len na vás. Panebože, je to také dobré, že z toho rýmujem básničky!
 Grilujete asi desať minút (záleží, či máte radšej chrumkavejšiu alebo len trocha ugrilovanejšiu papriku).
1W6A8786Syrček sa roztopí a s pivom, ktoré sa celé nevyparí, vytvorí akúsi variáciu na teplý pivný syr. Jednoduché a skvelé. Obvykle sa to páruje samozrejme s pivom, ale ak ste excentrici, pohárikom prosecca nič nepokazíte. Dobrú chuť!

1W6A8854

Nenechajte si uniknúť nové články