Ingrediencie:
- 1 celé kura
- soľ a čierne korenie
- slnečnicový olej
- karí korenie
Na šalát:
- 1 baklažán
- 1 cuketa
- 2 mrkvy
- 2 veľké cibule
- rajčiny (môžu byť klasické alebo cherry)
- 1 plechovka cíceru v náleve
- soľ a čierne korenie
- 1 lyžička karí korenia
- parmezán
- olivový olej
Kura zbavíme kože a naporciujeme. Pripravíme si marinádu z oleja, karí, soli a čierneho korenia. Do tejto marinády naložíme kura cez noc.
Baklažán, cuketu, cibuľu a rajčiny nakrájame na kúsky. Mrkvu na tenké kolieska. Všetko dáme do misy a zalejeme dvomi lyžicami olivového oleja. Premiešame, zľahka osolíme, okoreníme a ochutíme karí korením. Opäť premiešame.
Zeleninu nasypeme do grilovacej panvice (má v sebe otvory) alebo do obyčajnej panvice bez plastových súčastí. Grilujeme, až zelenina trocha zmäkne. Bude to trvať asi 15 až 20 minút. Záleží na tom, na aké veľké kúsky zeleninu nakrájame. Potom pridáme scedený cícer. Ešte päť minút grilujeme.
Stiahneme z grilu, dáme do misy a posypeme parmezánom. Ihneď podávame.
Medzitým, čo grilujeme zeleninu, musíme ugrilovať aj mäso. Kuracie plátky budú hotové za pár minút, záleží na tom, na aké hrubé ste ich nakrájali. Grilujeme z oboch strán a podávame, spolu s grilovaným šalátom.