Nebuď drevo!

02.09.2015

Elektrické a plynové grily majú rozhodne svoje výhody. Rýchlo sa rozohrejú, ľahko sa udržujú a navyše sa z nich nedymí. To môže byť ideálnym riešením na grilovanie na balkóne alebo na terase. Ale skutočné čaro grilovania sa skrýva vo vôni dreva a dreveného uhlia. A pretože chceme, aby ste si pri grilovaní pochutili čo najviac, poradíme vám akým kurivom gril „kŕmiť“.

shutterstock_250544341

Klasickú dymovú vôňu prosto nenahradíš!

Je všeobecne známe, že drevo ovplyvňuje výslednú chuť a vôňu grilovaných lahôdok. Zaujímavé ale je, že existujú odporúčané druhy dreva pre rôzne potraviny a suroviny.

  • Slivka – mäso, ryby, hydina
  • Čerešňa – hydina, ryby, bravčové mäso
  • Hruška – hydina, ryby a červené mäsá
  • Buk – jahňacie a teľacie mäso, ryby, hydina
  • Jabloň – červené mäsá, ryby, hydina
  • Jelša – bravčové, hovädzie a baranie mäso

Ak zvolíte drevo, rozhodne si pochutíte. Počítajte ale s tým, že si na jedlo počkáte, drevo totiž musí najskôr zhorieť a rozpadnúť sa na malé, rozžeravené uhlíky.

shutterstock_77819038

Chcete sa rýchlo najesť a nemať žiadne starosti?

Nie každý je taký fajnšmeker, aby musel za každú cenu grilovať na dreve. Ak chcete gril rýchlo rozpáliť a dať na mriežku všetky svoje dobroty, zvoľte ako kurivo radšej drevené brikety alebo uhlie. Ušetríte tak nejaký čas a jedlo bude rozhodne chutnejšie než z elektrického alebo plynového grilu.

Tak rýchlo pre PE-PO briketky a podpaľovače, nech to poriadne horí! Dobrú chuť.

Nenechajte si uniknúť nové články