Pikantné kuracie kúsky so šalátom coleslaw

22.03.2017

Ingrediencie:

  • 3 kuracie stehenné rezne
  • soľ
  • čierne korenie
  • obľúbená pikantná koreniaca zmes (anjelské krídla, čili omáčka, štipľavá paprika)

šalát coleslaw

  • 1/2 hlávky bielej kapusty
  • 3 – 4 menšie mrkvy
  • 1 stonka stopkového zeleru
  • soľ
  • čierne korenie
  • 5 lyžíc bieleho jogurtu
  • 2 lyžice majonézy
  • podľa chuti cukor alebo ocot (väčšinou nie je nutné)

IMG_5578

Kuracie mäso nakrájajte na kúsky. Menšie, ale dostatočne veľké, aby neprepadávali medzi mriežkami grilu.

Kúsky mäsa dajte do misy, ochuťte korením, soľou a čiernym korením. Môžete pridať lyžicu oleja. Dôkladne premiešajte a nechajte marinovať cez noc v chladničke.

IMG_5569

Šalát je tiež lepšie pripraviť si deň vopred.

Bielu kapustu nakrájajte ostrým nožom na maličké a tenké kúsky. Šalát sa tak bude lepšie jesť. Mrkvu olúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Zeler olúpte a nakrájajte najemno. Všetko zmiešajte dohromady.

Pripravte si zálievku. Zmiešajte jogurt, majonézu a ochuťte soľou a čiernym korením. Kto chce, môže zľahka prisladiť alebo naopak trochu prikysliť. Touto zálievkou prelejte pripravenú zeleninu. Nechajte odležať cez noc v chladničke.

Druhý deň vytiahnite coleslaw z chladničky a nechajte ohriať na izbovú teplotu. Medzitým ugrilujte pripravené kuracie kúsky. Pretože sú celkom malé, bude to trvať skutočne chvíľočku.

IMG_5573

Grilované kuracie mäso podávajte spolu s výborným šalátom coleslaw.

Nenechajte si uniknúť nové články