Vegetariánsky burger s hubami

08.10.2018

Keď sa na jeseň vypravíte na hríby a prinesiete plný košík, čo si prvé navaríte? Praženicu, hríbovú omáčku, zemiakovú polievku s hríbami? Alebo radšej vyskúšate náš originálny hríbový burger? Je tak skvelý, že do nej vôbec nepotrebujete mäso. Chuť voňavých lesných a koriandru.

Suroviny

  • 4 hamburgerové žemle
  • 350 g lesných hríbov (možu byť aj sampiňony) – ideálne väčšie kusy
  • soľ
  • korenie
  • čerstvý tymián
  • 3 veľké paradajky
  • 150 g čedaru
  • 150 g rukoly
  • olivový olej
  • krémové balzamiko 

na dip

  • 300 g creme fraiche
  • 2 hrsti nasekaného čerstvého koriandru
  • štava s polovičky limetky
  • soľ
  • korenie

 

Najprv si namarinádujeme hríby. Nakrájajte na plátky a pokvapkajte olivovým olejom. Z oboch strán ochuťte soľou, korením a čerstvým tymiánom. Dajte do krabičky s vekom a nechajte v chladničke dve hodiny marinovať.

 

Paradajky nakrájajte na silnejšie plátky. Na každý plátok položte kúsok čedaru.

Pripravte si dip. Creme fraiche zmiešajte s nasekaným koriandrom. Dochuťte limetkovou štavou, soľou a korením.

Rukolu umyjte,osušte a dajte do misky. Dochuťte olivovým olejom, krémovým balzamikom, soľou a korením.

Teraz prišiel čas skompletizovať burgre. Rozpáľte gril a dajte grilovať plátky šampiňónov z oboch strán. A tiež paradajky. Tiež paradajky. Tie iba z jednej strany, aby bol syr hore. Opečte tiež rozkrojené burgerové žemle.

Na spodnú časť žemle dajte dip, potom rukolu, hríby a paradajky so sýrom. Priklopte hornú časť žemle. Môžete ešte prepichnúť veľkou špajlou.

Ihneď podávajte.

Nenechajte si uniknúť nové články