Vyberáme mäso na gril

11.06.2015

Letné mesiace sú ideálnym obdobím na grilovanie. To je na Slovensku stále populárnejšie. Mnoho ľudí však netuší, aké mäso sa na to najlepšie hodí. Pri výbere urobia chybu a výsledky ani nálada stravníkov potom nie sú ideálne. Prinášame vám preto pár jednoduchých rád a tipov, s ktorými bude vaše grilovanie nezabudnuteľné.

shutterstock_238141114
Pred výberom samotného druhu mäsa nikdy nezabúdajte na jeho kvalitu. Mäso musí byť čerstvé a mať krásnu prirodzenú farbu. Problematické bývajú už naložené mäsá zo supermarketu. Ťažko cez korenie a dochucovadlá poznáme, či sú v poriadku a vhodné na konzumáciu. Rôzne marinády tiež potlačujú prirodzenú chuť mäsa. Keď je kvalitné, vystačíte si len s bylinkami, čiernym korením a soľou. Mäso však nenechávajte v soli dlho, stratí tak svoju šťavu.

Z bravčového mäsa sa na gril najviac hodí krkovička. Je šťavnatá a mierne prerastená. Naložiť ju môžete napríklad do cesnaku. Ak máte radi niečo ostrejšie, pridajte do oleja trochu čili papričky a mäso s ním potrite.

shutterstock_158027945Hovädzie mäso je výzva pre pokročilých kuchárov. Mäso totiž musí byť skutočne kvalitné. Nepodceňujte ani dobu prípravy. Steak sa musí pomocou teplomera kontrolovať na minútu, inak bude príliš tuhý alebo krvavý.

shutterstock_170079965Chybu nikdy neurobíte s kuracím mäsom. Ani tu nepodceňujte jeho kvalitu. Vyberajte radšej to z bio chovu. Aj napriek vyššej cene to na chuti rozhodne poznáte. Počas grilovania totiž platí, že kvalita víťazí nad kvantitou.

Nenechajte si uniknúť nové články